Feb 14, 2012

perkongsian membuat mood blog, dalam blog anda

hai semua.. harini dini nk kongsikan cara-cara nak buat bunga apt dalam blog, bagi sesiapa
yang ada blog boleh la amik ni..

1- kawan2 login blog korang....
2- pastu, tekan reka bentuk blog,
3-pastu korang tekan tambah alat, korang boleh pilih kat mana-mana korang suka,
4- korang tekan kat ( HTML/JAVA SCRIPT)
5- korang COPY link kat bawah ni..

==========================================================================

<div style="position: fixed; bottom: 0px; right: 2px;"><br /><embed pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" width="160" height="600" title="grab this widget @ widgetindex.blogspot" src="https://2713604333882420535-a-1802744773732722657-s-sites.googlegroups.com/site/widgetindex11/fireworks.swf" wmode="transparent" type="application/x-shockwave-flash" quality="high"></embed></div>

==========================================================================

6- pastu korang PASTE dalam kandungan, tajuk tu.. suke ati korangla nk letak ke x nk..

7- korang tekan SAVE,

8- selepas save korang tengok dulu kat PRATONTON, lau ia keluar, maknanya korang berjaya,
     pastu baru korang tekan SIMPAN SUSUNAN, baru tekan LIHAT BLOG,

selamat mencuba (^_^)

No comments:

Post a Comment

jika ada yang tidak berbuas hati, komen atau pandangan silakan tinggalkan jejak anda di sini

Labels

Get widget here
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...