Mar 26, 2014

Pray For MH370 amen...

Assalamualaikum....
kepada Allah kita datang, dan kepadaNya jualah kita kembali. setelah hampir 3 minggu misteri kehilangan MH370 menjadi perdebatan hebat seantero dunia kini. dan baru-baru ini PM malaysia telah mengumumkan bahawa MH370 berakhir di selatan laut hindi. 

gets pray for MH370 always...

surah 24 annur ayat 41 24:41 (12:41am) 
Adakah kamu melihat bahawa Allah Maha Tinggi oleh sesiapa yang berada di atas langit dan bumi dan [oleh] burung dengan sayap merebak [dalam penerbangan]? Setiap [mereka] telah dikenali [cara] beliau solat dan meninggikan [Nya], dan Allah Maha Mengetahui apa yang mereka lakukan.

juz 3 (al baqarah) ayat 239
Dan jika kamu takuti (sesuatu bahaya) maka sembahyanglah sambil berjalan atau berkenderaan, kemudian apabila kamu telah aman sentosa, maka hendaklah kamu mengingati Allah (dengan mengerjakan sembahyang secara yang lebih sempurna), sebagaimana Allah telah mengajar kamu apa yang kamu tidak mengetahuinya.

surah ( 3 ali imran) ayat 70
Wahai Ahli Kitab! Mengapa kamu tidak percaya kepada ayat-ayat Allah, apabila kamu (kamu) menjadi saksi (kepada kebenaran)?

juz 8 al an'am ayat 3
Dan Dia lah Allah (yang disembah dan diakui kekuasaanNya) di langit dan di bumi; Ia mengetahui apa yang kamu rahsiakan dan apa yang kamu lahirkan, dan Ia juga mengetahui apa yang kamu usahakan.

p/s: Al quran membuatkan saya suka kepada angka dan nombor tersirat mahupun tersurat. al quran adalah sains saya. sesuatu perkara saya suka merujuk kepada al quran. 

by: 
Dini Art

Labels

Get widget here
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...