Oct 21, 2014

Review: Krim Anna cosmetic 2009

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat non muslim.





update! 2016

 aku feb 2016 
Sejak kuar university ni, muka aku penuh dengan jerawat T_T
sedih gile wase. huhuhu... orang duk kata aku; biasalah tu, baru nak matang kan... T_T
kakak aku suggest suruh pakai krim anna cosmetics 2009. Aku pakai, Alhamdulillah jerawat hilang. kalau cakap hilang full tu tipu lah kan. Hormon aku masih tak menentu, gatai sikit naik la jerawat. hahaha... aku pun muda lagi bawah 25 tahun kut. (mohon terjun lopak dengan statement aku nih.) 

Sekarang? 2016.


aku pakai lagi krim anna dengan krim polla. jerawat pun adala tumbuh lagi. wahaha.. bukan sebab tak berkesan tapi sila merujuk statement aku diatas. tapi sekarang tinggal parut jerawat aku aje. tu pun sikit. 

aku ada bagi bos aku pakai. sebab kulit dia berminyak. aku suruh pakai krim kunyit dengan krim buah aje. seminggu gak la, nampak putih. cis! masa ni rasa menyesal gila bagi dia try, huhu sebab makin ramai student mompan nak ngejas dia. haha kalau sebelum ni pun ramai gak yang tackle dia. ye lah, body sado. hensem lagi.

jeles weh aku..!!! 

makan hati la aku tengok student duk ngejas dia. 

okey, tu reveiw aku. sorry lau korang baca rasa tak best!

nota kaki: aku dah update link ni guna hp, tetiba yg aku update x kuar. hangin la. bukan sekali dah tiga kali x kuar. tu review ak yg ni tak berapa nak masuk sikit. 


kanan: krim polla. penutup ungu: krim buah penutup hijau: krim kunyit
pic: ehsan google

Amat berkesan untuk :-

-Menghilangkan jeragat, ‘white head’ and ‘black head’ di muka
- Menghilangkan kedutan dan garis halus di muka
-Menghalus dan menggebukan kulit muka
-Memberi Oksigen kepada kulit wajah
-Membuang sel-sel kulit mati
-Melembabkab kan kulit wajah
-Memutihkan kulit wajah agak tampil ayu
-Menghilangkan parut – parut jerawat pada wajah
-Menghalus dan menggebukan kulit muka
CARA PEMAKAIAN:



1)CUCI MUKA DENGAN SABUN MUKA
 (dia ada gak sabun muka anna. rm8 seketul. aku pakai okey aje, x de rasa gatal bagai. bau pun  sedap. tapi aku pakai sabun papaya aje dari dulu.)


2) SELEPAS TU BOLEH PAKAI KRIM POLA DAY 
(aku pakai sikit aje, karang  orang kata bapuk mana pula la ni)



3)MALAM HARI PULA BOLEH PAKAI KRIM BUAH, PAS TU BOLEH PAKAI KRIM KUNYIT (BOLEH JUGA GILIR2)
akak yang aku pergi beli tu, dia kata, mula-mula sapu krim buah dulu pastu krim kunyit. nak cepat hilang jerawat better sapu dua-dua dulu. dah nampak nak hilang sikit barulah boleh gilir-gilr krim tu.

sekian.

p/s: ak review aje, aku tak jual kay

20 comments:

  1. saya beli kat bandar rumah saya :) rm 6 sebekas. hehe..
    #maaf lambat reply

    ReplyDelete
  2. Assalam haah beli dekat mana tu ye? Saya try carik dekat area rumah sy susah nak jumpa produk anna nie,so terpaksa la beli on9 n harganya pun bole tahan mahal

    ReplyDelete
  3. noora & annoy: saya beli dekat bandar pasir puteh.

    p/s: maaf lambat balas. line internet x ada

    ReplyDelete
  4. Olow dio duk kelate xleh tolong belikan ko..huu

    ReplyDelete
  5. hehehe, mekya pun org kelate jugok kan...

    ReplyDelete
  6. Huuu..bkn kelate ..ganu huu..rama seller p mahal..boleh dok tlng beli?hehe

    ReplyDelete
  7. hehe, in sya Allah derang jual berapa wek ya?

    ReplyDelete
  8. Rm10 kalu loose,kalu set rm50 jgk..ad murah nk yg murah r..hehe..

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. adik mntk no,,nk kirim..akk tkde wechat

    ReplyDelete
  11. salam ..saya ada jual set lengkap anna cosmetics..harga rm50/ set..ada 6 brg

    Kandungan SET produk:-
    1) ANNA Krim Siang (SUNBLOCK) -PENUTUP BIRU MUDA
    2)ANNA Krim Kunyit (krim malam)-PENUTUP HIJAU MUDA
    3)ANNA krim buah (Krim malam)-PENUTUP BOTOL BIRU GELAP
    4)ANNA Toner
    5)POLA ACNE CREAM
    6)SABUN ANNA HERBAL

    berminat boleh
    whatapp 0195000467
    sms 0149436901
    blog : beautybiz90.blogspot.my
    fb : Hanniey Noorazniey

    ReplyDelete
  12. salam ..saya ada jual set lengkap anna cosmetics..harga rm50/ set..ada 6 brg

    Kandungan SET produk:-
    1) ANNA Krim Siang (SUNBLOCK) -PENUTUP BIRU MUDA
    2)ANNA Krim Kunyit (krim malam)-PENUTUP HIJAU MUDA
    3)ANNA krim buah (Krim malam)-PENUTUP BOTOL BIRU GELAP
    4)ANNA Toner
    5)POLA ACNE CREAM
    6)SABUN ANNA HERBAL

    berminat boleh
    whatapp 0195000467
    sms 0149436901
    blog : beautybiz90.blogspot.my
    fb : Hanniey Noorazniey

    ReplyDelete
  13. Terimakasih atas informasinya, saya harap tulisan ini bermanfaat buat siapa saja yang membacanya.

    ReplyDelete
  14. terbaik...
    ha, sesapa yang nak cari yang murah tu sedari hanniey ada jual. 6 barang rm 50. orang lain jual sebekas 15-25... choww

    -dinidani-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Knp saya pakai set Anna Cosmetic.. jerawat halus2 keluar? Adakah saya perlu teruskn pemakaian set ni..

      Delete
  15. tim has:

    saya tak tau la wak. mungkin kulit awk x sesuai kut. 😊

    ReplyDelete

jika ada yang tidak berbuas hati, komen atau pandangan silakan tinggalkan jejak anda di sini

Labels

Get widget here
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...