Feb 29, 2016

Soalan tentang Zenithgold

Ada tak sesapa bolh tlg jwb

"ada jaminan ka d zg ne duit tdk hlang ?"

Bisnes mcm ni pernah dipraktik seperti mana geneva gold,tok belagak bukankah tidak diluluskan oleh bnm?

Jawapan:
Soalan yg bgus dan baik..ahli2 yg dh join sila bc jwpn ini spy jika ada lg soalan2 yg sama senang utk anda menjawab.

Soalan ttg jaminan...

Jwpn:

X ada satu biz pun yg beri jaminan kpd ahli2 nya hatta yg ada hitam puteh aggrerment pun byk kencing ahli..aggreement hanya skadar kertas biasa walaupun ia diendose by lawyer..makna kata setiap biz xde beri apa2 jaminan termasuk biz ini..jika satu perkara tak diingini berlaku maka itu lah risoko yg perlu diambil oleh seluruh ahli.di sini lah dtg konsep rezeki dlm perniagaan 9/10.knp??sbb dlm perniagaan ada elemen risiko berbanding makan gaji hanya 1/10 rezeki..makan gaji xde apa2 risiko sbb itu gaji kita hanya sbyk itu saja setiap bulan..

Soalan bnm..

Jwpn:

Di malaysia mmg tdk ada satu company atau biz pun yg menjalankan investment atau pelaburan diluluskan bank ngara..jika bnm lulus pendek kata tutup lah bank2 perdagangan di malaysia..jwpn detail rujuk jwpn di bwh👇👇👇👇👇

Nk melabur dlm pasif biz lbh2 lg dlm forex dan gold kena semak beberapa perkara..pertama: syarikat-adakah syarikat itu dr dlm atau luar negara..jika ia dr dalam ngara dan brdaftar di dlm ngara, ada opis di dlm ngara mmg akn kena dgn bnm..tetapi jika syarikat itu dr luar ngara, berdaftar di luar ngara dan xde opis di malaysia, bnm tak ada hak nk tutup, nk halang atau nk beku akaun syarikat itu..bnm tdk ada kuasa utk ambil tindakan membeku akaun dan sbgainya ke atas syarikat2 yg berdaftar scr sah di luar luar.yg blh dibuat bnm ialah menyenaraikan shja sbg syarikat tdk berlesen..

Byk kes bg syarikat luar ngara bnm tak blh buat apa2 melainkan mampu senaraikan sbg syarikat yg tdk berlesen shja di list syarikat2 tdk berlesen..byk syarikat luar ngara yg disenarai tetapi hari ini syarikat2 itu masih beroperasi sampai ke hari ini..

Syarikat genevagold satu masa dulu mmg kena dgn bnm krn geneva adalh syarikat dr malaysia yg menjalankan prgm pasif..

Olh itu, jika ada mana2 biz/prgm yg buat plan pasif terutama dlm bidang gold yg syarikatnya di malaysia, berdaftar dgn ssm, ada pula opis di malaysia, maka hati2 lah mgkin syarikat itu terdedah utk dicekup bnm..

Satu masa dulu buluhemas, noraz travel, dan byk lg syarikat malaysia bungkus krn dickup bnm..hr ini byk diluar sana syarikat2 malaysia menganjur prgm pasif.ada yg berupa biz mlm, ada investmen dlm forex, kutu dll..

Kalu syarikat itu adalah syarikat yg menjalankan biz MLM dan ada plan duduk diam dapat duit spt YSLM sblum ini, maka syarikat itu akn berdepan dgn tindakan serbu olh pihak KPDNKK dan lesen AJL syarikat itu akn dibatalkan kerana kesalahanan mekanggar syarat lesen diluluskan..

Gunakan panduan ini supaya anda tdk terjebak dan tdk menjadi mgsa skim2 hit n run yg bertabur di internet..

No comments:

Post a Comment

jika ada yang tidak berbuas hati, komen atau pandangan silakan tinggalkan jejak anda di sini

Labels

Get widget here
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...