Nov 12, 2013

Budak Jalan

Aku budak jalan. lelaki tunggal abad 21. kahkahkah...

dia= "awak...,"
aku= "yer?"
dia= "saya budak jalan."
aku= "saya pun,"
dia= "awak tak kisah ke?"
aku= "taklah, kita kan serupa."

ha...ha...ha... tawa kami akhirnya bersatu dalam Brocklyn Bridge

dia= "awak orang mana?"
aku= "saya orang malaysia, awak?"
dia= "samalah, jika tak, takkan kita nak cakap dengan awak dengan bahasa omputih pulak."

ha..ha..ha... sekali lagi kami ketawa. gamat suara kami di jambatan ini. orang yang lalu lalang melihat kami pelik. haha.. biarlah, kawe punya suko. eh, bahasa om kelantan lah pulak. tadi kat omputih. setelah tawa kami reda.

dia= "awak tak bosan ke?"
aku= "kenapa pulak tanya macam tu?"
dia= "taklah, kita takut awak tak selesa berkawan dengan kita aje."
aku= "don't say like that awak. saya tak suka."
dia= "opsss maaf. kita tak tahu. sorry ek...."
aku= "okey..."
dia= "sorry tau :'( T_T"

senyap. suasana sunyi sepi. hilang semua yang telah terlakar.

dia= "kenapa awak diam? still mad with me?"
aku= "nope lah, saje amik feel. he... he... he..."
dia= "ye lah tu. awak suka melamun. apa yang awak fikir sebenarnya?"
aku= "fikir macam mana saya nak jadi orang kaya."
dia= "hurm... awak kita sedih ni..."
aku= "kenapa sedih?"

suasana kembali sunyi. hanya suara unggas dan angin yang menyapa daun sahaja yang berbunyi.

aku= "dia pulak yang melamun. tadi cakap kita."
dia= "hehehe... tak ada apa lah."
aku= "tadi awak nak cakap apa kat saya?"
dia= "erm, tak ada apa lah."
aku= "hish tengok tu, suka sangat berahsia ngan saya."
dia= "kalau satu hari nanti saya tak ada awak nak buat apa?"
aku= "buat bodoh... ha..ha..ha..."
dia= "awak..!!!"

mata sudah berkaca. air mata yang ingin mengalir pantas diseka. kanvas yang berlatar belakang jambatan Brocklyn dipandang lama. hujung kanan bawah sekali ada nama kami berdua. 'Dans VS Azs' how could you leave me alone here. im alone here. i miss u damn much! perlahan kaki dihayun meninggalkan galeri. sekali lagi aku memandang ke belakang. you always in my heart Azs...

Labels

Get widget here
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...